Unilever

Customer Facing Agent

Geplaatst 15 mrt. 2021
Project ID: UNILJP00012238
Uren
40 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 apr. 2021
Einde: 30 sep. 2021
Tarief
41 - 65 €/uur

ALGEMENE FUNCTIEINHOUD

De Customer Facing Agent is werkzaam in de divisie Supply Chain op de afdeling Customer Service. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het gehele proces van ontvangst klantenorder tot en met aflevering product bij de klant. Als Customer Facing Agent heb je op operationeel gebied een spilfunctie in de Supply Chain tussen de klant en de interne organisatie. Ook ben je het aanspreekpunt voor de klant betreffende operationale aspecten zoals service en logistiek.

Uw contacten met de klant zijn veelal met plannings en commerciële afdelingen maar ook project managers en distributiecentra van de klant. Ook heeft u voortdurend afstemming met interne afdelingen zoals customer service, logistiek, sales, demand planning, marketing and finance.


Verantwoordelijkheden

1. Customer analytics

Analyseren van de operatie van de klant via continue monitoring en gefocuseerde data analyse met als doel het identificeren van potentiële verbeteringen op het gebied van service, cost en ketensnelheid in de supply chain tussen Unilever, haar klanten, andere leveranciers en logistiek dienstverleners. Hiervoor dien je diepgaande kennis van de klant, de markt, de logistieke dienstverleners en de trends in supply chain op te bouwen. De leverketens van Unilever zijn uiteenlopend (ambient, airco, chilled and frozen) en op alle deelgebieden is een goede afweging tussen kosten en baten voor de totale supply chain van belang.


2. Driving improvements

a. Het initieren en uitvoeren van continue verbeterprocessen.

b. Initieren, uitvoeren en leiden van verbeterprojecten binnen de operatie van de klant, of binnen het Unilever order-to-cash en logistieke order fullfillment process


3. Customer care communicatie

a. Aanspreekpunt voor uw klant met betrekking tot logistieke of customer service gerelateerde zaken, zoals: product portfolio beheer, opvolgen van masterdata wijzigingen, opnemen van leverklachten of retouren, afstemmen van bestelpatronen of leverspecificaties en KPI reporting

b. Afstemming van klantgerelateerde zaken met interne afdelingen zoals ordermanagement, stock management, logistics, masterdata of customer development


4. Klantenoperatie

a. Signaleren, opvolgen en communiceren aan de klant van zich voordoende dagelijks problemen zoals grote of kritieke out of stocks (OOS), te late leveringen, niet nageleefde klantcondities etc.

b. Opvolging van, door de Order Management afdeling gesignaleerde, kritische of structurele problemen met betrekking tot klantorders.

c. Het informeren van de klant over product/ assortimentswijzigingen (bijvoorbeeld masterdata) en het opvolgen van een goede executie in overeenstemming met zowel interne afdelingen als de klant.

d. Input geven aan Masterdata team ten behoeve van onderhoud van de customer service catalogue.


5. Customer relation management

Onderhouden van klantenrelaties op operationeel gebied. Maken en delen van performance rapportages van de leverbetrouwbaarheid en tijdigheid van Unilever voor uw klanten en het nemen


Unilever Job Profile

van de nodige correctieve acties in samenwerking met interne afdelingen en de klant. Het voorbereiden van klantbezoeken, en afhankelijk van de klant en het onderwerp, alleen of samen met de Customer Service Manager deze klantbezoeken uitvoeren.


Vaardigheden:

- Minimaal een bachelor’s degree

- Minimaal 2 jaar relevante werkervaring (staan open voor verschillende levels van seniority)

- Ervaring met ERP systeem, SAP en BW is een pre

- Ervaring binnen logistiek of supply chain

- Ervaring binnen de FMCG branche

- Goede beheersing van Nederlands en Engels (NL)

- Goede analytische vaardigheden (data, proces)

- Projectmanagementervaring is een pre

- Tactisch en strategisch kunnen communiceren

- Ervaring in nauwe samenwerking met klanten is een pre

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten